God aften og velkommen til onsdagsposten!

På trods af, at vi er på vej ind i agurketid, og at hele Danmark er farvet rød og hvid disse dage, så er der alligevel sket et par juridisk interessante ting den seneste uges tid. Først og fremmest er rigsretssagen mod Inger Støjberg skudt i gang. Retssagen blev indledt med stillingtagen til henholdsvis spørgsmålet om live transmittering, og hvorvidt det, at Inger Støjberg talte usandt til folketinget, skal indgå som en skærpende omstændighed. Der ventes stadig kendelse for så vidt angår live transmitteringen, mens rigsretten har givet Inger Støjberg og hendes team ret i, at forholdet vedrørende den skærpende omstændighed skal udgå af anklageskriftet.

DR har været så venlige at sætte professor emeritus Jørgen Albæk Jensen i stævne til en omgang Q&A om rigsretssagen, som der kan findes link til i bunden af denne onsdagspost.

Udover rigsretssagen har der også været en del fokus på en rimelig bizar sag fra Finland. En dansk mand, der for 34 år siden blev anset som en helt og kronvidne, har de seneste dage siddet på anklagebænken som tiltalt som gerningsmand i samme sag. Det drejer som et bestialsk overfald på færgen Viking Sally, der kostede en mand livet og en kvinde alvorlige mén. Sagen er udover at være makaber interessant fordi at den sætter spørgsmålet om den strafferetlige bevisbyrde på spidsen. Den danske mand blev da også frikendt på grund af manglende beviser, men tag selv et kig på artiklen og vurder, hvad du tænker.

Til sidst er der kun tilbage at sige – god læselyst!

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

(Visited 140 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Karriere-karrusellen: Akademikernes A-kasse

Aktuelt - 20, maj 2020

Stud.Jur. Amalie Sophie Olsen-Kludt  Amalies billede er taget af AKA’s egen fotograf. Dette er et gratis tilbud til studerende.     Hvordan er det at være ansat hos Akademikernes A-kasse? Akademikernes A-kasse er en spændende arbejdsplads, hvor man som studerende har frihed under ansvar. Opgaverne differentiere hvilket gør hver arbejdsdagen udfordrende og sjov. Jeg arbejder meget tæt med mine kollegaer og sparing er essentiel hos AKA. De giver os rig mulighed for at lære hinanden at kende ved bl.a. sociale […]

Læs mere

190619

Aktuelt - 18, juni 2019

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Den forgangne uge har i sandhed stået i det folkelige tegn. Skulle det være gået nogens næse forbi, så har der i løbet af den seneste uge været afholdt folkemøde på Bornholm. Et folkemøde, hvor man som eksamensramt studerende misundeligt kunne se til fra stuen, mens der blev drukket fadøl i sol og torden og diskuteret politik på en noget mindre krigerisk måde, end hvad vi har set under de sidste mange ugers valgkamp. Folkeligt […]

Læs mere