God aften og velkommen til onsdagsposten!

På trods af, at vi er på vej ind i agurketid, og at hele Danmark er farvet rød og hvid disse dage, så er der alligevel sket et par juridisk interessante ting den seneste uges tid. Først og fremmest er rigsretssagen mod Inger Støjberg skudt i gang. Retssagen blev indledt med stillingtagen til henholdsvis spørgsmålet om live transmittering, og hvorvidt det, at Inger Støjberg talte usandt til folketinget, skal indgå som en skærpende omstændighed. Der ventes stadig kendelse for så vidt angår live transmitteringen, mens rigsretten har givet Inger Støjberg og hendes team ret i, at forholdet vedrørende den skærpende omstændighed skal udgå af anklageskriftet.

DR har været så venlige at sætte professor emeritus Jørgen Albæk Jensen i stævne til en omgang Q&A om rigsretssagen, som der kan findes link til i bunden af denne onsdagspost.

Udover rigsretssagen har der også været en del fokus på en rimelig bizar sag fra Finland. En dansk mand, der for 34 år siden blev anset som en helt og kronvidne, har de seneste dage siddet på anklagebænken som tiltalt som gerningsmand i samme sag. Det drejer som et bestialsk overfald på færgen Viking Sally, der kostede en mand livet og en kvinde alvorlige mén. Sagen er udover at være makaber interessant fordi at den sætter spørgsmålet om den strafferetlige bevisbyrde på spidsen. Den danske mand blev da også frikendt på grund af manglende beviser, men tag selv et kig på artiklen og vurder, hvad du tænker.

Til sidst er der kun tilbage at sige – god læselyst!

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

(Visited 87 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 250315

Aktuelt - 25, marts 2015

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Læs mere

Onsdagsposten 260918

Aktuelt - 26, september 2018

Godformiddag og velkommen til Onsdagsposten! Med Danske Bank og fastelavn på KUA bag os, er det på tide at vende tilbage til den sædvanlige linde strøm af politikere, der udfordrer vores retsprincipper, bandekriminalitet og dertilhørende lovpakker og endelig, mediernes forglemmigej, Peter Madsen. Alle tre temaer er nemlig godt repræsenteret i den forgangne onsdagspostuges nyhedsbillede. Og hvis det ikke skulle være nok, kan den utilfredse læser formegentlig finde trøst i en artikel om endnu en gammel kending – Yahya Hassan. Han […]

Læs mere