God formiddag og velkommen til Onsdagsposten!

Folketinget er på sommerferie, landsholdet er på sommerferie, du er på sommerferie, men hos Stud.Jur. har vi naturligvis fortsat fingeren på pulsen og er som vanligt med der, hvor det sker. Uanset om du har nydt hedebølgen herhjemme eller har udnyttet, at det nu er tilladt at rejse sydpå OG poste billedeserien på Instagram med god (social) samvittighed, så skal ugens Onsdagspost nok finde vej til dig og din morgenkaffe og sikre, at du stadig er med på det juridiske beat.

EU holder ligesom Onsdagsposten ikke sommerferie, og Kommissionen er netop udkommet med noget så frækt som deres årlige Rule of Law-report. Rapporten kommenterer på udviklingen i hverenkel medlemsstats retssikkerhed, og Danmark modtager roser, særligt når det kommer til lav korruption i vores politiske system. Det problematiseres godt nok, at danske ministre fortsat ureguleret kan overgå til en stilling i erhvervslivet (og tilbage igen), men på ægte dansk vis vælger vi på Onsdagsposten selvfølgelig at fokusere på roserne. Lang værre står det eksempelvis til i Ungarn og Polen, der stadig slet ikke med på noderne, når det kommer til eksempelvis LGBT+-rettigheder.

EU er generelt leveringsdygtig på nyhedsfronten i disse sommerferietider, og Kommissionen har netop præsenteret et forslag til et nyt EU-anti-hvidvask-tilsyn. Tilsynet skal overvåge og koordinerer nationale indsatser mod hvidvaskning og terrorfinansiering samt forbedre samarbejdet mellem nationale tilsynsmyndigheder, skriver Ursula von der Leyen på Twitter.

Herhjemme har et andet tilsyn været ude med en løftet pegefinger over for … Rigspolitiet. Datatilsynet har netop afsluttet dets behandling af den såkaldte teledatasag, hvorunder det kom frem at et it-system, som Rigspolitiet brugte til at behandle data om personers geografiske placering, ikke til enhver tid leverede retvisende resultater. Det viser sig, at databehandlingen er sket i strid med en række bestemmelser i retshåndhævelsesloven, og det har altså medført, at Datatilsynet har udtalt alvorlig kritik af Rigspolitiet og samtidig meddelt påbud om sletning. Der er vel nærmest intet så smukt, som når systemet fanger sig selv. Fik I den med til næste Rule of Law-reportUrsula?

Bliv klogere på ovenstående og flere andre nyheder herunder. God læselyst!

 

 

____________________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________

 

(Visited 54 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Karrierekarrusellen: IUNO

Aktuelt - 20, maj 2020

Med advokatfuldmægtig Mads Christopher Whitta-Jacobsen   Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig? Hos IUNO er vi opdelt i teams inden for 6 specialer: Corporate & Commercial, Teknologi og Data, HR-jura, Risk Management og Business Lititgation, Aviation, og Transport. I dag arbejder jeg som advokatfuldmægtig i Transport teamet. Før det, arbejdede jeg som student i Aviation-teamet. De første forskelle, jeg kommer i tanke om, når jeg sammenligner Aviation og Transport, er kravenes størrelse og sagernes kompleksitet. I Aviation-teamet vil […]

Læs mere

Onsdagsposten 280115

Aktuelt - 28, januar 2015

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Læs mere